Így készült a HErBY A MAGYAR VLOGGER című könyv
Immár másfél éve igyekszem bemutatni Dely Péter, HErBY YouTube csatornáit azoknak, akik nem látták a 12 ezer+ videót, vagy szeretnének többet megtudni róla. Ezért készült a herby-xd.hu honlap és a könyv is.

Peti először nem rajongott az ötletért, mert nem volt ideje az írással kapcsolatos találkozókra, a hosszas beszélgetésekre, ő videózni szeret. Emellett nem tudta, hogy nem mint magánemberről szeretnék írni, hanem HErBY-ről, a videózás során elért sikereiről és a megélt tapasztalatairól, melyek nagyon sok ember számára hasznosak lehetnek.

Amikor megismerte a könyv valódi célját, írásbeli engedélyt kaptam tőle a csatornáin szereplő tartalmak felhasználásához, de egyúttal jelezte, hogy nem kér érte semmit cserébe, örül annak, ha minél többen megismerik a történetét.

Helyet kaptak a könyvben az elmúlt években készült blog bejegyzéseim, valamint egy dossziényi feljegyzés és az évkönyvek eszenciája. Az elmúlt év során válaszokat kaptam Petitől a feltett kérdéseimre, melyekből Podcast adásokat is készítettem.

2021 szeptemberében vetettem papírra az első gondolataimat, és az elkészült fejezeteket napról napra eljuttattam Petihez, melyekről videóban számolt be. Ezek még nem a végleges könyv lapjai voltak, csupán a piszkozat, melyet másfél hónap szerkesztés követett.

Az életútját bemutató fejezetben talált Peti néhány javítanivalót, de a továbbiakban hagyta, hogy olyan legyen a könyv, amilyennek én látom az ő világát. A következő fejezetekben egyre többet írtam a YouTube-ról, ezek a részek különösen felkeltették a figyelmét. Öröm volt hallani, amikor elismerően nyilatkozott róla, de kihallottam a szavaiból azt is, min kell módosítanom. A csatornán fellelhető videós témák és technikák is helyet kaptak a könyvben.

Egyetlen YouTube csatorna sem létezhet közönség nélkül, a könyv sokat elárul Peti nézőiről és a trollokról, valamint a sikereiről és a lelki megpróbáltatásairól is, melyek kapcsolódnak a videózáshoz. Nem a magánéletét teregetem ki, és nem is hatalmas szenzációkat mutatok be a könyvben, ezt meghagyom a trolloknak.

A történetet magam mesélem el, bemutatom Peti szakmai életútját, emellett rengeteget idézek tőle és a nézőktől is a monogramjukat szerepeltetve. Biztosan lesznek olyanok, akik magukra ismernek. A sztorija és a történetei mellett az olvasók rengeteg információt találnak a YouTube és az online média világáról, inspirációt meríthetnek a saját ötleteik megvalósításához.

Petivel az interneten tartottuk a kapcsolatot, személyesen csak a borítókép fotózása alkalmával találkoztunk. A napokban megjelenő könyv mintapéldányát személyesen adtam át részére.

Közös célunk: a történetét megismerhessék azok, akik nem követik őt rendszeresen, és felidézhessék mindazok, akik a kezdetektől hűséges nézői. Köszönöm Dely Péternek, hogy megírhattam a róla szóló könyvet, és kívánom, hogy az emberek az alapján ítéljék meg őt, hogy mit tudnak tőle megtanulni!

by EA

Kapcsolódó bejegyzés