Én és a YoutubeNem született youtubernek. Nem is youtuber családba. Iskolás korában még nem létezett a Youtube, de már akkor is imádott animációkat rajzolni a könyvek lapjainak sarkába, az osztálytársai meg csak ámultak; Jucus meg jól leszidta az összefirkált könyvek miatt…

És imádta szórakoztatni az osztálytársait vicces dolgokkal; jól esett neki, hogy nevetnek a poénjain (kivéve az, akit kigúnyolt vele, de hát a népszerűségért már akkor is beáldolozott dolgokat).

Amint lehetősége lett rá, videókat készített, melyeken főleg ő szerepelt; és már akkoriban is úgy beszélt, mintha lennének nézői.

Anno 2001-ben beült egy sörre, kávéra és cigire a kocsma külső udvarára; ott írt dalszöveget, vagy történetet az animációkhoz. Akkor még nem tudta, hogy ki fogja hallani, vagy hova tölti fel, maximum a haveroknak mutatta meg, de nem annyira érdekelt másokat. Nem úgy mint ma, hogy bárki rákattinthat.

Hajdúsámsonban, az első Youtube csatornája csak tárhelyként szolgált számára, mert még gagyi vinyók voltak a gépeken. Aztán jött az igény, hogy ebből meg kellene élni. Ehhez ütős videók kellenek, így született meg az Anyád!-sorozat.

2009. január 9-én indult a Dely Peter csatorna, ami már komolyabb volt. A Remény című dalszövegét már ide töltötte fel. Arról szól, hogy elköltözik, új életet kezd egy lánnyal, és reméli, hogy együtt öregednek meg. Akkor még nem sejtette, hogy mi lesz ebből.

Elkezdett honlap-szerkesztést tanulni, még csak Html-kódokkal programoztak, nem léteztek sablonok. A Facebookon meg lehetett osztani a Youtube videókat.

Sok embert érdekelt, hogy hogyan csinálta őket. Pozitív visszajelzéseket kapott, tudta, hogy neki ez az érzés kell! Az elismerés a kedvenc érzése!

Csupán egy füzettel és video-kazettával érkezett Fehérvárra, ekkor vett magának egy laptopot. Közösségépítésbe fogott, jöttek a feliratkozók. Táplálta az elismerés! Ahhoz, hogy pénz is jöjjön belőle, honlapot kellett csinálnia. Először blog.hu-s oldala volt, ami ingyenes felület, de a reklámok felét lenyúlják, csak pár ezer forintot kapott érte. Havidíjas volt, elméletben korlátlan tárhellyel, azonban időként összeomlott a nagy forgalom miatt, sokat reklamált miatta. Kell neki egy saját! Ez volt a herbyteve.com. Lett saját domain neve, kitapasztalta a sablonok használatát, felépítette a honlapját.

2011. környékén beújított a Youtube, reklámok kerültek a videókra, melynek bevételéből 70%-ot fizetnek ki. Mindenki gameplay-ezik, nem voltak olyan youtuberek, akik folyamatosan friss tartalmat raktak fel. Nem igazán voltak versenytársai, és muszáj volt jövedelemre szert tennie, mert már van családja. Az első 60 dolláros bevétele után nagyon bízott a sikerben.

Ez ösztönözte, hogy minél több és jobb tartalmat tegyen fel.

A pénz miatt mórikálnia kellett magát; ha bele is szakad, ki kell találni valami botrányt, hogy a csekkeket fizetni tudják, mert hosszú ideig csak ő keresett pénzt a munkájával a családban. A rezsire és a lakásra kellett minimum havi 150 ezer forint, a többi kiadásról nem is beszélve. Akkoriban a pénz miatt lement alpári sz@rba. Muszáj volt csinálnia.

2017. az élete legszebb youtuber korszaka. Visszacsöppent abba, hogy szereti csinálni; mennek a Balatonra, úszkál a medencében, 4G-s Telenora lesz. Anyjáéknál lakik, nem kell rezsire és kajára költenie, azt csinálja, amit szeret. Nagyon jó nyár volt, nem volt gondja a megélhetésre és a pénzre. Ott méregtelenítette az elmúlt időszakot.

Jelenleg az arany középutat járja; nem csinál magából hülyét, imádja csinálni, a pénzből meg általában kijön. Nem szól bele az életébe senki, nem zavar senkit, önmagáért teszi, és azokért, akiket szeret.

Szeret videózni, mórikálni magát, főzős videót készíteni, nevettetni… nem kényszerből teszi, mint Fehérváron. Ott nem ismerkedhetett, de azóta mennyi jó embert ismert meg! Hülyék meg mindig is voltak, vannak és lesznek is…

by EA
… folytatjuk …

Kapcsolódó bejegyzés